Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Πώς χρησιμοποιώ τα φύλλα ζελατίνης στις συνταγές μου.

Gelatine -1..

Εγώ χρησιμοποιώ φύλλα ζελατίνης σε πάρα πολλές συνταγές: σε συνταγές για πανακότα, παγωτά, sorbets, τούρτες-παγωτό κτλ. Είναι ένα θαυματουργό υλικό, αλλά αν δεν ακολουθήσουμε τρία βασικά tips, το υλικό αυτό μπορεί να οδηγήσει τις συνταγές μας σε πραγματικό Βατερλώ. Αν κι εσείς θέλατε τόσο καιρό να φτιάξετε γλυκά με φύλλα ζελατίνης και δεν τολμούσατε, γιατί δεν ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε ή τα έχετε χρησιμοποιήσει και η συνταγή σας απέτυχε, ένα είναι σίγουρο: δεν ακολουθήσατε τα παρακάτω βήματα. Γιατί όπως όλα τα υλικά, έτσι και τα φύλλα ζελατίνης θέλουν τον τρόπο τους. Αν η συσκευασία σας δεν έχει σαφείς οδηγίες, ακολουθήστε τα παρακάτω απλούστατα βήματα-tips και οι συνταγές σας θα στεφθούν με επιτυχία. Προσοχή! Ένα από τα βήματα να μην εκτελεστεί σωστά, η συνταγή σας θα αποτύχει. Δείτε λοιπόν πόσο απλά είναι τα πράγματα:

Βήματα:

1). Ποσότητα: Το πόσα φύλλα ζελατίνης θα χρησιμοποιήσουμε σε κάθε συνταγή, εξαρτάται από τα ml του υγρού που θα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές. Αν η συσκευασία έχει τη δοσολογία, την ακολουθείτε ευλαβικά. Αν δεν την έχει, ακολουθήστε την αναλογία που προτείνεται από μια από τις πιο γνωστές εταιρείες συστατικών ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό , και συγκεκριμένα από την εταιρεία Dr. Oetker. Η αναλογία είναι 4 φύλλα ανά 570 ml. Το κάθε φύλλο της εταιρείας Dr. Oetker έχει βάρος 1,625 γρ. Επομένως, αναλόγως με τα ml των υγρών της συνταγής σας υπολογίστε.

Gelatine -1..

2). Προετοιμασία: Βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης σε ΚΡΥΟ νερό για 5 λεπτά. Προσοχή! Όχι παραπάνω, γιατί θα διαλυθούν τα φύλλα, όχι λιγότερη ώρα γιατί δε θα μαλακώσουν αρκετά.

Gelatine -2..

Gelatine -3..

3). Εφαρμογή: Μόλις συμπληρωθούν τα 5 λεπτά, στίβετε και στραγγίζετε με το χέρι σας τα φύλλα για να φύγει το νερό που έχουν. Αν έχετε κάνει σωστά την προετοιμασία έως τώρα, τα φύλλα ζελατίνης σας θα πρέπει να είναι κάπως έτσι…

Gelatine -5..

Gelatine -4..

Ρίχνετε τα φύλλα σε περίπου μισή κούπα Χλιαρό νερό, γάλα (ανάλογα τη συνταγή) κι ανακατεύετε να διαλυθούν τα φύλλα. Αν είστε πιο εξοικιωμένοι η διαδικασία γίνεται σε ένα μικρό τηγανάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν όχι ρίχνετε σιγά-σιγά το χλιαρό υγρό σε ένα μπωλάκι στο οποίο έχετε ήδη ρίξει τα φύλλα ζελατίνης. Προσοχή! Όχι καυτό, γιατί τα φύλλα της ζελατίνης θα καούν και θα καταστραφούν, κι όχι κρύο γιατί τα φύλλα δε θα λιώσουν.

Στην αρχή τα φύλλα σας θα δείχνουν έτσι…

Gelatine -6..

…και συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε μερικά δευτερόλεπτα θα δείχνουν έτσι…

Gelatine -7..

…θα έχουν δηλαδή ομογενοποιηθεί με το γάλα…αν ανακατεύετε και δεν έχουν διαλυθεί τα φύλλα ζελατίνης, σημαίνει πως το γάλα στο οποίο διαλύσατε τη ζελατινη δεν ήταν αρκετά χλιαρό. Στην περίπτωση αυτή, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό ή γάλα ακόμη. Προσοχή! Όχι καυτό!

Στη συνέχεια ρίχνετε το υγρό με τα διαλυμένα φύλλα ζελατίνης στα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και voilà! Τέλειο αποτέλεσμα σε όλες τις συνταγές σας!

Σε sorbet…

http://wp.me/p41mnY-kM

http://wp.me/p41mnY-kT

http://wp.me/p41mnY-kY

http://wp.me/p41mnY-kH

http://wp.me/p41mnY-l4

Σε τούρτα – παγωτό…

https://goo.gl/skLPTz

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2018
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 74,126 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: