Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Σοκολατένια μπισκότα βρώμης με γεύση μπανάνα (3 μονάδες).

Υλικά:
¼ με ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
125 γραμμάρια (3 ορθογώνια κομμάτια των 25 γρ.) κουβερτούρα
½ μπανάνα

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi τη μισή μπανάνα. Σε bain marie λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την πολτοποιημένη μπανάνα, λίγο νερό (αν χρειαστεί) και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να κάνουμε το μείγμα μας ισοϋψές. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και με κουπ-πατ δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα κάνουμε γεμιστά χρησιμοποιώντας δυο μπισκότα κι ανάμεσα μηδενική μερέντα ή μηδενική μερέντα ανάμεικτη με πολτοποιημένη μπανάνα. Αν θέλουμε επίσης, τα κάνουμε με επικάλυψη μηδενικής μερέντας ή μηδενικής μερέντας ανάμεικτης με πολτοποιημένη μπανάνα, ή με άσπρο γλάσσο (λεμόνι με φρουκτόζη).

Tips:
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Παραλλαγές:
Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας π.χ. πορτοκάλι κτλ. ή αποξηραμένα φρούτα. Προσοχή! Αν χρησιμοποιήσουμε γλάσσο ή γέμιση με φρούτο να προσέξουμε να μην αναμείξουμε διαφορετικά φρούτα (άλλο στο μπισκότο κι άλλο στη γέμιση ή την επικάλυψη).

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 24, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

April 2015
M T W T F S S
    May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: