Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Σοκολατένιες μπάρες βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα (2 μονάδες).

WP_20150408_036

Υλικά:
¼ με ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
125 γραμμάρια (3 ορθογώνια κομμάτια των 25 γρ.) κουβερτούρα
1 μικρό μήλο ή ½ ολόκληρο
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο) και λίγη κανέλλα. Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.

Σε bain marie λιώνουμε την κουβερτούρα, ρίχνουμε το πολτοποιημένο μήλο και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα ή βρώμη. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας. Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και κόβουμε με μαχαίρι σε κάθετα κομμάτια. Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν.

Tips:
 Το μήλο το έκανα όπως συνήθως κάνω την κομπόστα, χωρίς όμως να βάλω ζάχαρη ή μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό.
 Αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε κάποιο γλυκαντικό όταν βράζει το μήλο, ανάλογα τα γούστα κι αν θέλετε τα τρουφάκια ακόμη πιο γλυκά. Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 7-10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα. Έτσι την πάτησα και μου χάλασαν δύο μπάρες…έτσι εμπνεύστηκα τα τρουφάκια.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.
 Αν θέλουμε κόβουμε σε μικρά κομματάκια (στρογγυλά τα δικά μου) και κάνουμε τύπου ‘corn flakes’.

Παραλλαγές:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε φρούτο της αρεσκείας μας π.χ. πορτοκάλι, μπανάνα κτλ. ή αποξηραμένα φρούτα. Επίσης μπορούμε εναλλακτικά, αν θέλουμε λευκές τις μπάρες μας/φυσική γεύση, να παραλείψουμε τη μηδενική μερέντα ή την κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 24, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

April 2015
M T W T F S S
    May »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,012 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: