Υλικά:
Για την επικάλυψη:
4-5 μπανάνες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμόνι
Σημείωση: θα κρατήσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη γέμιση κι αν θέλουμε κι 1 κουταλάκι του γλυκού για τη βάση
Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας της επικάλυψης (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερού
½ φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας της επικάλυψης (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, τη φρουκτόζη και τις σταγόνες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας.
Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.
Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας, το νερό και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει) κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Ο στόχος είναι να βγει μια κρέμα βρώμης.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας.
Tips:
Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μπανάνα, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (15-20 λεπτά).
Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
Καλή επιτυχία!