Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Το ζελέ αλλιώς…γλυκάκι με 0 μονάδες.

Ζελέ

Υλικά:
1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη (εκτός ανανά)
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
Μηδενική μερέντα (ίση ποσότητα άγλυκου κακάο και γλυκαντικού και μια βανίλια).

Εκτέλεση:
Ακολουθούμε της οδηγίες παρασκευής του ζελέ. Μοιράζουμε το μισό ζελέ σε φορμάκια μέχρι τη μέση. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη μηδενική μερέντα. Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το κακάο, τη φρουκτόζη και τη βανίλια με λίγο νερό ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε τη μερέντα στο υπόλοιπο μισό ζελέ που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη. Μόλις σταθεροποιηθεί το ζελέ στα φορμάκια που είναι ήδη στο ψυγείο γεμίζουμε τα φορμάκια με το ζελέ στο οποίο έχουμε ρίξει τη μερέντα. Ξαναβάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο και σερβίρουμε μόλις είναι έτοιμα.

Tips:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Αν θέλετε να κάνετε το σχέδιο της φωτογραφίας, όταν βάλετε το πρώτο μισό ζελέ στο ποτήρι/φορμάκι το γέρνετε ελαφρώς στο ψυγείο ώστε να πάρει διαγώνια κλίση. Μόλις σταθεροποιηθεί το μισό ζελέ γεμίζετε με το υπόλοιπο ζελέ.

Παραλλαγές:
Μπορούμε να προσθέσουμε οποιαδήποτε γεύση ζελέ και να βάλουμε κομμένα κομματάκια φρούτου.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

2 comments on “Το ζελέ αλλιώς…γλυκάκι με 0 μονάδες.

  1. Anonymous
    July 22, 2015

    ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!

    Like

    • MariaMandourari
      July 24, 2015

      Σας ευχαριστώ, αλλά αν θέλετε μπορείτε να αναφέρετε το μικρό σας όνομα (δεν χρειάζονται επίθετα), για να γνωριζόμαστε καλύτερα. Αν πάλι δεν το επιθυμείτε είναι δική σας επιλογή και καθ’ όλα σεβαστή!

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,013 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: