Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Cupcakes, 2 μονάδες.

Cupcakes -2

Cupcakes

Υλικά:
Για τα cakes:

250γρ. σιμιγδάλι
250 – 300 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
50 γρ. μαργαρίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
κανέλλα
γαρύφαλλο

Για τη βουτυρόκρεμα:
1 κουτάλι της σούπας μαργαρίνη
3 κουτάλια της σούπας φρουκτόζη
Ανάλογα την ποσότητα (εξαρτάται από το μέγεθος των cupcakes ή/και πόσο πλούσια θέλουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα cakes) πολλαπλασιάζουμε τη βασική αναλογία
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Για τα cakes:
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός. Βάζουμε το μείγμα στο μηχάνημα για donuts και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εναλλακτικά ψήνουμε σε φορμάκια στον αέρα στους 180 – 200 βαθμούς.

Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε τη φρουκτόζη στο multi μαζί με τη βανίλια. Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα φρουκτόζης και βανίλιας μαζί με τη μαργαρίνη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει το νέο μείγμα ‘στεκάτο’. Ανάλογα με τη ποσότητα της βουτυρόκρεμας που θέλουμε να έχουμε προσθέτουμε, αν χρειαστεί, επιπλέον μαργαρίνη και φρουκτόζη.

Όταν ψηθούν τα κεκάκια βάζουμε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και τοποθετούμε πάνω στα κεκάκια σε ό,τι σχέδιο θέλουμε.

Tips:
 Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με 1 φακελάκι μαγιά και λίγο αλάτι.
 Η μαργαρίνη θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 Τη φρουκτόζη τη χτυπάμε στο multi για να αποφύγουμε τους χοντρούς κόκκους στη βουτυρόκρεμα.
 Χτυπάμε πολύ καλά τη βουτυρόκρεμα, στην αρχή στις πρώτες σκάλες του μίξερ και μετά στο δυνατό μέχρι να γίνει ένα αφράτο, πλούσιο και ομογενοποιημένο μείγμα.

Cupcakes -4

Παραλλαγές:
Στη φωτογραφία υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη cupcakes, βανίλιας, σοκολάτας (προσθέτουμε κακάο ή/και μηδενική κουβερτούρα), μόκα (προσθέτουμε νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό), κανέλλας (μόνο κανέλλα), πορτοκάλι (μόνο πορτοκάλι ή/και ξύσμα πορτοκαλιού). Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε και να δημιουργήσετε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για τη βουτυρόκρεμα. Στις φωτογραφίες υπάρχουν δύο είδη βουτυρόκρεμας, βανίλιας και κακάο. Αν θέλετε το αποτέλεσμα με τη διπλή γεύση όταν τελειώσετε την επικάλυψη με τη βουτυρόκρεμα βανίλιας, αφήστε λίγη λευκή βουτυρόκρεμα στο κορνέ και προσθέστε τη βουτυρόκρεμα κακάο.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 7, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: