Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Donuts με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις, 1 μονάδα.

Donuts

Υλικά:

Για τα donuts:
250γρ. σιμιγδάλι
250 – 350 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
κανέλλα
γαρύφαλλο

Για τις επικαλύψεις:
Επικάλυψη σοκολάτας:
2 κουταλάκια του γλυκού άγλυκο κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 βανίλια
Εναλλακτικά, μηδενική κουβερτούρα

Επικάλυψη φράουλας:
2-3 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1 σταγόνα λεμόνι
Εναλλακτικά, λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα

Επικάλυψη λευκού γλάσσου:
Λίγη φρουκτόζη αλεσμένη στο multi
Χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Για τα donuts:
Διαλύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης για donuts και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς. Αν χρησιμοποιήσουμε το μηχάνημα για donuts προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένας ομογενοποιημένος χυλός. Βάζουμε το μείγμα στο μηχάνημα για donuts και ψήνουμε ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για τις επικαλύψεις:

Επικάλυψη σοκολάτας:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το άγλυκο κακάο, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και λίγο νερό μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα όχι πολύ υδαρές. Εναλλακτικά, λιώνουμε σε bain marie μηδενική κουβερτούρα.

Επικάλυψη φράουλας:

Πολτοποιούμε στο multi 2 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 1 φράουλα, τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε μέχρι να γίνει ένα ‘σφικτό’ μείγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα.

Επικάλυψη λευκού γλάσσου:
Χτυπάμε λίγη φρουκτόζη στο multi. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τη φρουκτόζη με λίγο χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ένα πηχτό λευκό μείγμα. Αν γίνει πολύ αραιό προσθέτουμε κι άλλη φρουκτόζη, ενώ αν γίνει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι.

Μόλις είναι έτοιμα τα donuts βάζουμε την επικάλυψη.

Tips:
 Τη φρουκτόζη τη χτυπάμε στο multi για να αποφύγουμε τους χοντρούς κόκκους στο γλάσσο.
 Η επικάλυψη σοκολάτας να μην είναι πολύ υδαρής για να μπορεί να ‘στέκεται’.

Παραλλαγές:

  • Μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά είδη donuts,  π.χ. σοκολάτας (προσθέτουμε κακάο ή/και κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη), μόκα (προσθέτουμε νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό) κτλ. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε και να δημιουργήσετε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για την επικάλυψη.
  • Αν τα θέλουμε πιο ζουμερά μπορούμε πριν ρίξουμε την επικάλυψη, να τα σιροπιάσουμε ελαφρώς. Το σιρόπι το κάνουμε βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό, μισό φλυτζάνι του τσαγιού φρουκτόζη και λίγο λεμόνι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με ένα φακελλάκι μαγιά.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

2 comments on “Donuts με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις, 1 μονάδα.

  1. ΑΝΤΙΓΟΝΗ
    July 8, 2015

    αν δεν έχουμε φόρμες σιλικόνης για donuts πως μπορούμε να τα κάνουμε;

    Like

    • mariamandourari
      July 8, 2015

      Αντιγόνη, αν ακολουθείς τη Δίαιτα των Μονάδων και δε θες να χρεωθείς μονάδα από την επάλειψη με μαργαρίνη ή λάδι, μπορείς να κόψεις αντικολλητικό χαρτί σε κομμάτια και να το εφαρμόσεις στις θήκες της κλασσικής φόρμας για donuts ή όποιας άλλης φόρμας χρησιμοποιήσεις…

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 7, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,013 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: