Υλικά:
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/2 – 2/4 της κούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
120 γρ. φρουκτόζη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη βανίλια και τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να γίνει το μείγμα μας σαν χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 . Αν χρησιμοποιήσουμε το ειδικό μηχάνημα για muffins προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι μέχρι να γίνει λίγο πιο αραιός ο χυλός και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Tips:
Εναλλακτικά, αντί για σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φακελάκι μαγιά και λίγο αλάτι.
Αν χρησιμοποιήσετε το ειδικό μηχάνημα ψησίματος για muffins τότε θα πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμη χυμό γιατί το μείγμα μας θα πρέπει να είναι πιο υδαρές.
Παραλλαγές:
Στη φωτογραφία υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη muffins, βανίλιας (όπως αναλύθηκε παραπάνω), σοκολάτας (προσθέτουμε κακάο ή/και μηδενική κουβερτούρα), μόκα (προσθέτουμε νες καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό), κανέλλας (προσθέτουμε λίγη κανέλλα), πορτοκάλι (προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή/και ξύσμα πορτοκαλιού). Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο θέλετε και να δημιουργήσετε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς.
Καλή επιτυχία!