Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Απλά ή γεμιστά μπισκότα σε επτά γεύσεις: φουντούκι, αμύγδαλο, ginger, cookies, κανέλλα, λεμόνι και πορτοκάλι, με 2 μονάδες.

Μπισκότα -3

Υλικά:

½ κιλό κοπανισμένα φουντούκια ανάλατα καβουρδισμένα

120 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

120 γρ. φρουκτόζη ή άλλο ισοδύναμο γλυκαντικό

130 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι

λίγο μοσχοκάρυδο

λίγη μαστίχα κοπανισμένη

λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπωλ κι αφήνουμε για 1 ώρα. Σχηματίζουμε μπαλίτσες με το μείγμα ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε κουπ-πατ για περισσότερα σχήματα. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200- 230 βαθμούς για 5-10 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.  Προσοχή! Αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα στα μπισκότα. Αν θέλουμε να κάνουμε γεμιστά μπισκότα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μηδενική μαρμελάδα (όπως στη φωτό) ή μηδενική μερέντα.

Παραλλαγές:

  • Για να κάνουμε τα μπισκότα αμυγδάλου αντικαθιστούμε το φουντούκι με αμύγδαλο.
  • Για τα μπισκότα με γεύση ginger προσθέτουμε στην πάστα αμαγδάλου ή φουντουκιού ginger.
  • Για τα μπισκότα με γεύση κανέλλας προσθέτουμε στην πάστα αμαγδάλου ή φουντουκιού κανέλλα.
  • Για τα cookies προσθέτουμε σταγόνες ή κομματάκια μηδενικής σοκολάτας.
  • Για τα μπισκότα με γεύση πορτοκάλι προσθέτουμε στην πάστα αμαγδάλου ή φουντουκιού ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Για τα μπισκότα με γεύση λεμόνι προσθέτουμε στην πάστα αμαγδάλου ή φουντουκιού λίγο ξύσμα λεμονιού.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε άπειρους γευστικούς συνδυασμούς προσθέτοντας για παράδειγμα κομματάκια φρούτου, κακάο κτλ.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 17, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: