Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Truffle Pie με γεύση σοκολάτα – φράουλα, 1 μονάδα.

Truffle Pie strawberry

Υλικά:

Για τη βάση:

2 φλυτζάνια ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι ωμά φυστίκια
1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλυτζάνι φράουλες
½ φλυτζάνι φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.

Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Peanut Butter -3

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο ή τη μηδενική μερέντα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Peanut Butter

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Peanut Butter -2

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις φράουλες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο, το κακάο και τις φράουλες.

Γέμιση

Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα φράουλα. Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).

Παραλλαγές:
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 25, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: