Υλικά:
Για τη βάση:
2 κούπες ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη
Για τη γέμιση:
1 ½ κούπα ωμά φυστίκια
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
4 – 5 γινωμένες μπανάνες
¼ της κούπας φρουκτόζη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.
Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.
Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.
Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις μπανάνες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο και τις μπανάνες. Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μερέντα. Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε.
Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).
Παραλλαγές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).
Καλή επιτυχία!