Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Mπάρες βρώμης με γεύση μήλο & κανέλλα, 1 μονάδα.

Bars without -7

Υλικά:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
½ μικρό μήλο
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Bars -1

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη βρώμη και το ένα κουταλάκι φρουκτόζη.

Bars -2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Bars -3

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Bars without -1

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Bars without -2

Σκεπάζουμε από πάνω με άλλο φύλλο λαδόκολλας. Με πλάστη προσπαθούμε να δώσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα. Το πάχος το κανονίζουμε ανάλογα την προτίμησή μας, περίπου 2 εκατοστά.

Bars without -3

Αφού δώσουμε το σχήμα βγάζουμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας….

Bars without -4

…και κόβουμε με καλό μαχαίρι ή με ρόδα κοπής πίτσας σε ορθογώνια κομμάτια.

Bars without -5

Βάζουμε στο ψυγείο περίπου 1 ώρα για να σκληρύνουν ή ψήνουμε στον αέρα για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Tips:
 Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.
 Διαλέγουμε ένα πολύ καλό μαχαίρι για να κόψουμε σε κομμάτια, γιατί το μείγμα είναι πολύ εύπλαστο και εύκολα χαλάει. Εγώ το έκοψα με την ρόδα κοπής της πίτσας.
 Προσοχή! Πριν κρυώσουν δεν προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε τα κομμάτια γιατί χαλάει το σχήμα.
 Το πάχος να μην είναι πολύ λεπτό γιατί θα χαλάσει το σχήμα όταν θα ξεκολλήσουμε τις μπάρες από τη λαδόκολλα.

Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο, ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς….

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 29, 2015 by in Uncategorized.

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2015
M T W T F S S
« Apr   Jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: