Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Τρουφάκια βρώμης σοκολάτας με γεύση μήλο & κανέλλα κι επικάλυψη κακάο, 1 μονάδα.

Τρουφάκια Βρώμης

Υλικά:
1 κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi
2 – 3 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε)
Κακάο ή μηδενική μερέντα
1 μικρό μήλο
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε φέτες και το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό (ίσα-ίσα να καλύπτει το μήλο), ένα κουταλάκι φρουκτόζη και λίγη κανέλλα.

Bars -1

Μόλις μαλακώσουν τα μήλα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε στο multi.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη βρώμη, την υπόλοιπη φρουκτόζη και το κακάο.

Bars -2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πολτοποιημένο μήλο κι όσο πάρει από το νερό με κανέλλα που βράσαμε τα μήλα.

Bars -3

Ανακατεύουμε στο ζεστό μάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Bars -4

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα.

Bars -5

Bars -6

Bars -8

Πλάθουμε σε μπαλάκια κι επικαλύπτουμε με κακάο ή μηδενική μερέντα ή μηδενική σοκολάτα. Τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά.

Tips:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Το κομποστοποιημένο μήλο σε συνδυασμό με την κανέλλα δίνει ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Αν θέλουμε φροντίζουμε να αφήσουμε και κάποια πιο χοντροκομμένα κομμάτια μήλου για όσους προτιμούν πιο έντονη τη γεύση του μήλου.
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μήλου, το αποτέλεσμα με το ελαφρώς κομποστοποιημένο μήλο προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορο στην εκτέλεση το κομποστοποιημένο μήλο (περίπου 5 λεπτά).
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο (π.χ. χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού, φράουλες κτλ.), ή σταφίδες ή ξηρούς καρπούς ή απλά άρωμα βανίλιας….

Καλή επιτυχία!

Advertisements

7 comments on “Τρουφάκια βρώμης σοκολάτας με γεύση μήλο & κανέλλα κι επικάλυψη κακάο, 1 μονάδα.

  1. ΧΡΥΣΑ
    July 21, 2015

    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΒΡΟΜΗ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Like

  2. Vaggelis
    July 21, 2015

    eimai diavitikos kai afti i sintagi einai poly kali gia mena. mpravo sou.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      Αυτό μου το έχουν πει κι άλλοι διαβητικοί. Δεν το ήξερα όταν πρωτοέφτιαξα αυτή τη συνταγή. Χαίρομαι διπλά!

      Like

  3. ΘΑΛΕΙΑ
    July 22, 2015

    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΙΑ. ΚΕΡΑΣΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

    Like

    • MariaMandourari
      July 24, 2015

      Είναι μια εύγευστη κι ευπαρουσίαστη επιλογή. Χαίρομαι που άρεσε και στην οικογένειά σας και στις φίλες σας. Είναι πολά τα οφέλη της βρώμης κι αξίζει να τη συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας.

      Like

  4. Νικη
    July 24, 2015

    ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ. ΓΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ

    Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: