Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Παγωτίνια sandwich με παγωτό μπανάνα ή choco banana, 2 μονάδες.

4...

Υλικά:
2 φλυτζάνια του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
2 – 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
3 -4 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη ή ισοδύναμη ποσότητα άλλου μηδενικού γλυκαντικού
4-5 ώριμες μπανάνες

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μαζί και λίγο νερό (αν χρειαστεί), αλλά κρατάμε μισή μπανάνα την οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο νερό, 1 κουταλιά φρουκτόζη και τα κομματάκια από τη μισή μπανάνα. Βράζουμε για λίγο (5-10 λεπτά) μέχρι να γίνει μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας.

Σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη βρώμη, το κακάο και 2 κουταλιές φρουκτόζης.

Bars -2

Προσθέτουμε και τη μαρμελάδα μπανάνα και λίγο νερό (αν χρειαστεί).

Bars -3

Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα.

Bars -5

Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα ώστε να είναι σαν πλαστελίνη.

Bars -6

Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας σιλικόνης με σχέδια της αρεσκείας μας (π.χ. φόρμα για muffins) με το μείγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κλασσική μακρόστενη φόρμα για κέ’ι’κ.

Ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει το μείγμα. Όταν το μείγμα παγώσει βάζουμε από πάνω άλλη μία στρώση του μείγματος βρώμης. Επανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει τη φόρμα κόβουμε σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Science, Gastronomy & Healthy Living

Science, Gastronomy & Healthy Living

Tips:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Παραλλαγές:
Αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει choco banana ρίχνουμε λίγο κακάο ή μηδενική σοκολάτα στο μείγμα με τις μπανάνες.

Μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές τόσο στη βάση όσο και στη γέμιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς (π.χ. φουντούκι, αμύγδαλο κτλ.) αντί για βρώμη ή/και οποιοδήποτε μηδενικό ή άλλο φρούτο. Αν επιλέξετε βάση με ξηρούς καρπούς, μπορείτε να βάλετε και μερικούς ελαφρώς καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και στο μείγμα του παγωτού.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,012 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: