Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Πατατομπιφτέκια με λαχανικά, 1 μονάδα.

Πατατομπιφτέκια

Υλικά:
½ κιλό πατάτες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμυδάκι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
Μπρόκολο
Μανιτάρια
Πιπεριά
Καρότο
Δυόσμο
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη μηδενική μουστάρδα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσουν το μπρόκολο και το καρότο. Στο αντικολλητικό μαραίνουμε χωρίς λάδι τα μανιτάρια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια.

Λιώνουμε τις πατάτες μς πιρούνι (δεν τις λιώνουμε στο multi ή με άλλο μηχάνημα όπως του πουρέ, για να ‘κρατάνε’ λίγο τον όγκο τους) και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (όχι λιώσιμο για να γίνει στέρεο το μείγμα. Προσοχή! Στο μπρόκολο φροντίζουμε να βγάλουμε όλο το νερό τους στίβοντάς το καλά). Ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να ‘δέσει’.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε ποσότητα μείγματος σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά).

Tips:
1). Στο μείγμα να υπερισχύει εμφανώς η πατάτα για να μη διαλύονται τα μπιφτέκια 2). Δε θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί τα υλικά είναι ήδη ψημμένα.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,012 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: