Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Ρεβυθομπιφτέκια, 1 μονάδα.

Ρεβυθομπιφτέκια

Υλικά:
250 γρ. ρεβύθια φλυτζάνι νερό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι
δυόσμο
μα’ι’ντανό
λίγη μηδενική μουστάρδα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε ένα μπωλ με νερό. Την επόμενη μέρα αλέθουμε στο πολυμίξερ τα ρεβύθια, με λίγο νερό, πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν και να μην υπάρχουν χοντρά κομμάτια. Αφού πολτοποιήσουμε τα ρεβύθια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και δημιουργούμε ένα ομοιογενές μείγμα το οποίο στέκεται στο κουτάλι.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.

Burger -1

Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια μας (ή χρησιμοποιούμε κουπ-πατ για να δώσουμε ένα ομοιόμορφο σχήμα) και τοποθετούμε σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 – 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά). Εναλλακτικά ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.

Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν έχουμε μουσκέψει τα ρεβύθια από το βράδυ μπορούμε να τα βράσουμε για λίγο να μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,250 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: