Υλικά:
300 ml νερό
1/2 κούπα φρουκτόζη ή και λίγο παραπάνω (ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια μας)
270 ml χυμό λεμονιού σουρωμένο
2 – 3 φύλλα ζελατίνης (1,625 γρ./ φύλλο ζελατίνης) ή αντίστοιχη ποσότητα αγάρ-αγάρ
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κρύο νερό βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης για όσο χρόνο προτείνεται από τη συσκευασία (διαφέρει ο χρόνος ανάλογα την εταιρεία). Για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης δες εδώ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φρουκτόζη με το νερό κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη και γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι όταν το σιρόπι είναι ακόμη ζεστό, αλλά όχι καυτό, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι με το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη, ιδανικά σε ειδικό μεταλλικό σκεύος κατάλληλο για παγωτό. Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ. Όσο το χτυπάμε αρχίζει να αποκτά λευκό χρώμα. Σημείωση: Όσο πιο πολύ ξύσμα λεμονιού βάλουμε τόσο πιο κίτρινο θα γίνει το sorbet μας. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα επανατοποθετούμε στην κατάψυξη φροντίζοντας να σκεπάσουμε πολύ καλά το σκεύος μας. Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
Just made this sorbet and it is perfect. Thanks for your recipe.
LikeLike
Δροσηστικο και πολυ ωραιο. Ποσο ωραιες ιδεες μας δινεις Μαρακι μου.
LikeLike