Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Sorbet Σοκολάτα, 0 μονάδες.

Sorbet chocolate -3...

Υλικά:

570 ml νερό
¼ – ½ του φλυτζανιού φρουκτόζη
100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
2 – 3 φύλλα ζελατίνης (1,625 γρ./ φύλλο ζελατίνης) ή αντίστοιχη ποσότητα αγάρ-αγάρ
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού

Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie. Σε κρύο νερό βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης για όσο χρόνο προτείνεται από τη συσκευασία (διαφέρει ο χρόνος ανάλογα την εταιρεία). Για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης δες εδώ.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φρουκτόζη με το νερό και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη και γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι όταν το σιρόπι είναι ακόμη ζεστό, αλλά όχι καυτό, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι με τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι και το κακάο και τοποθετούμε στην κατάψυξη, ιδανικά σε ειδικό μεταλλικό σκεύος κατάλληλο για παγωτό. Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα επανατοποθετούμε στην κατάψυξη φροντίζοντας να σκεπάσουμε πολύ καλά το σκεύος μας. Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία!

One comment on “Sorbet Σοκολάτα, 0 μονάδες.

  1. Vicki
    July 17, 2015

    So delicious!

    Like

Leave a reply to Vicki Cancel reply

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 109,487 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →