Υλικά:
570 ml νερό
¼ – ½ του φλυτζανιού φρουκτόζη
100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
2 – 3 φύλλα ζελατίνης (1,625 γρ./ φύλλο ζελατίνης) ή αντίστοιχη ποσότητα αγάρ-αγάρ
λίγο χυμό λεμονιού
λίγο αλάτι στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie. Σε κρύο νερό βουτάμε τα φύλλα ζελατίνης για όσο χρόνο προτείνεται από τη συσκευασία (διαφέρει ο χρόνος ανάλογα την εταιρεία). Για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης δες εδώ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φρουκτόζη με το νερό και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη και γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι όταν το σιρόπι είναι ακόμη ζεστό, αλλά όχι καυτό, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το σιρόπι με τη λιωμένη σοκολάτα, το αλάτι και το κακάο και τοποθετούμε στην κατάψυξη, ιδανικά σε ειδικό μεταλλικό σκεύος κατάλληλο για παγωτό. Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα επανατοποθετούμε στην κατάψυξη φροντίζοντας να σκεπάσουμε πολύ καλά το σκεύος μας. Μόλις παγώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!
So delicious!
LikeLike