Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Ισοδύναμα Υποκατάστατα Ζάχαρης και πώς να τα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο πίνακας ισχύει μόνο για προ’ι’όντα 100%. Στην αγορά, λόγω οικονομίας, κυκλοφορούν πολλά προ’ι’όντα που έχουν μείξη γλυκαντικών ουσιών, παρόλο που αναφέρουν μόνο το ένα από τα γλυκαντικά. Επί παραδείγματι, το Green της Canderel ενώ γράφει Stevia με μεγάλα γράμματα, στα συστατικά αναφέρεται  Στέβια και μαλτοδεξτρίνη. Η μαλτοδεξτρίνη είναι μια πολύ διαφορετική γλυκαντική ουσία, ακατάλληλη για διαβητικούς, κι όχι τόσο γλυκιά όσο η Στέβια. Επομένως η αντιστοιχία είναι πολύ διαφορετική, όταν θα θελήσουμε να κάνουμε αντικατάσταση στα γλυκά μας.

Advertisements

2 comments on “Ισοδύναμα Υποκατάστατα Ζάχαρης και πώς να τα χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές μας.

  1. Γωγώ
    July 17, 2015

    Πολύ καλή η ανάλυση. Δεν ήξερα οτι εκτος από την ανατκατασταση πρέπει να κοιταμε κι αλλα πράγματα.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      Σ’ ευχαριστώ, Γωγώ! Η αλήθεια είναι πως θα πρέπει, όπως είδες, να λαμβάνουμε υπ’ όψιν κι άλλες παραμέτρους…ειδικά όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες.

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,012 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: