Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Popcorn χωρίς λάδι ή βούτυρο, 1 μονάδα.

Popcorn -27 -

Η συνταγή αυτή δεν απαιτεί χρήση φούρνου μικροκυμάτων ή ειδικού μηχανήματος παρασκευής popcorn.

 

Υλικά:

Σποράκια καλαμποκιού για popcorn. Προσοχή! Όχι σε νερό.

Λίγο αλάτι

Πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Είναι πολύ σημαντκό να έχουμε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Ιδανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα διπλά τηγάνια/ομελετιέρες.

Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

  1. Τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι και ζεσταίνουμε στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει η κουζίνα μας. Προσοχή! Το τηγάνι να είναι εντελώς στεγνό! Η υγρασία είναι ό,τι χειρότερο αν θέλουμε να έχουμε popcorn κάτασπρο και τραγανό.
  2. Μόλις κάψει καλά το τηγάνι, ρίχνουμε λίγο αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ώστε να δημιουργήσουμε κενό μεταξύ των σπόρων και του πάτου του τηγανιού.
  3. Ρίχνουμε τόσα σποράκια ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του πάτου του τηγανιού, αλλά να υπάρχει μεταξύ των σπόρων κενό. Έτσι θα μπορέσουν να ανοίξουν όλα τα σποράκια ομοιόμορφα και να μη γίνουν άλλα σποράκια μαύρα ή άλλα δεν ανοίξουν καθόλου. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αλάτι.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήσουμε λίγο κενό για να φεύγουν οι υδρατμοί (δε θέλουμε σε καμμία περίπτωση υγρασία), αλλά και να μη χωράνε να βγουν τα popcorn που σε λίγη ώρα θα αρχίσουν να σκάνε.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι στο μισό (π.χ. αν έχει μέγιστη θερμοκρασία 3 στο 2). Σε 3-4 λεπτά το πολύ θα αρχίσουν να σκάνε τα πρώτα σποράκια. Τότε κλείνουμε εντελώς το μάτι.
  6. Αφήνουμε 3-4 λεπτά το πολύ το τηγάνι στο ζεστό μάτι ώστε να σκάσουν όλα τα σποράκια. Στο ενδιάμεσο αν θέλουμε κουνάμε λίγο το τηγάνι.
  7. Σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

 

 

Advertisements

4 comments on “Popcorn χωρίς λάδι ή βούτυρο, 1 μονάδα.

  1. Melina
    July 14, 2015

    Τελεια. Οι χρονοι ειναι ακριβως και το ποπ κορν αφρατο και τραγανο. Πολύ ωραια.

    Liked by 1 person

    • MariaMandourari
      July 15, 2015

      Ναι, Μελίνα μου. Είναι ένας υγιεινός, οικονομικός, γρήγορος κι εύκολος τρόπος να απολαμβάνουμε σπιτικά popcorn.

      Like

  2. Καίτη
    July 22, 2015

    Μαράκι μου δεν έχω ούτε μικροκιματα ούτε μηχάνημα για τα ποπκορν και με τη συνταγη σου κάνω πια τραγανά και πεντανοστημα ποπκορν. Μπράβο σου κορίτσι μου.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      Σ’ ευχαριστώ, Καίτη μου! Είναι αλήθεια πως έτσι έχουμε γρήγορα, υγιεινά και οικονομικά popcorn όποτε τα θελήσουμε1

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 66,237 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: