Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές, 2 μονάδες.

Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές -10 -

Το γλυκό αυτό με τις πολλές παραλλαγές είναι ιδανικό σε περιπτώσεις που θέλουμε κάτι γρήγορο, ελαφρύ και οικονομικό αλλά ταυτόχρονα κι εμφανίσιμο. Μπορεί να σερβιριστεί σε ατομικές μερίδες (όπως στη κεντρική φωτογραφία) ή σε μεγαλύτερο σκεύος, σε οικογενειακό μέγεθος. Όπως προτείνεται και στις παραλλαγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξηρό καρπό, φρούτο, μαλακό τυρί ή ακόμη και γιαούρτι, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι…

Υλικά:

Mε γεύση βανίλια:

Για τη βάση:

½  φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi

Λίγη μαρμελάδα φράουλα (χωρίς ζάχαρη)

λίγο κακάο (προαιρετικά)

Για την κρέμα:

½ κούπα τυρί mascarpone

2 κουταλάκια φρουκτόζη

1 βανίλια

Για το topping:

Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα

Μια φράουλα

Mε γεύση μόκα:

Για τη βάση:

½  φλυτζάνι του τσαγιού ανάλατα φυστίκια αλεσμένα στο multi

Ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο

Για την κρέμα:

½ κούπα τυρί mascarpone

2 κουταλάκια φρουκτόζη

Λίγο νες καφέ διαλυμένο σε νερό

Για το topping:

Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα

Μια φράουλα

 

Mε γεύση σοκολάτα:

Για τη βάση:

½  φλυτζάνι του τσαγιού ανάλατα αμύγδαλα αλεσμένα στο multi

1 κουταλάκι αμυγδαλοβούτυρο

Για την κρέμα:

½ κούπα κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

Λίγη μηδενική μερέντα

Για το topping:

Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα

Μια φράουλα

Εκτέλεση:

Για τις βάσεις:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και να κάνουμε ένα μείγμα ‘στεκάτο’ κι εύπλαστο. Στρώνουμε το μείγμα ως βάση σε ατομικά φορμάκια ή αν κάνουμε μεγαλύτερη δόση σε φόρμα/σκεύος της επιλογής μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές -2

Για τις κρέμες:

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά της γέμισης στο δυνατό για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ‘αφρατέψει’ το μείγμα. Τοποθετούμε στα φορμάκια και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές -3

Για τα toppings:

Βάζουμε μηδενική μαρμελάδα φράουλα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.

Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές -4

Παραλλαγές:

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο ή ξηρούς καρπούς…Επίσης, με οποιοδήποτε μαλακό τυρί τύπου mascarpone ή Philadelphia ή ακόμη και με γιαούρτι…

Καλή επιτυχία!

Advertisements

2 comments on “Γλυκό ψυγείου σε τρεις παραλλαγές, 2 μονάδες.

  1. Καίτη
    July 22, 2015

    Να ξερες πόσες φορές με έβγαλε ασπροπρώσοπη αυτή η συνταγή σου. Πεντανόστιμα και οικονομικά. Σε ευχαριστούμε για τις ωραίες σου συνταγές.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      Σ’ ευχαριστώ, Καίτη μου, για τα καλά σου λόγια!

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

June 2015
M T W T F S S
« May   Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,805 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: