Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Cheesecake με γεύση κακάο – σοκολάτα, 2 μονάδες.

Cheesecake chocolate -3....

Αν και διαδεδομένο επιδόρπιο, δεν είναι ευρέως πολύ γνωστό πως ιστορικά πατρίδα του cheesecake είναι η Αρχαία Ελλάδα. Οι ιστορικοί μάλιστα τοποθετούν την πρώτη καταγεγραμμένη επίσημη εμφάνιση αυτού του επιδορπίου το 776 π.Χ., όταν προσφέρθηκε στους αθλητές των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Αίγιμος μάλιστα, ένας από τους αρχαιότερους Έλληνες γιατρούς, περιέγραψε τον τρόπο παρασκευής του cheesecake στο βιβλίο του ‘Πλακουντοποιικόν Σύγγραμμα’.  Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές παραλλαγές cheesecake ανά τον κόσμο. Μια εκδοχή βασισμένη σε προ’ι’όντα τα οποία αφθονούν στον ελλαδικό χώρο, είναι λοιπόν όχι μόνο μια γευστική εναλλακτική πρόταση, αλλά και μια κατά κάποιο τρόπο επιστροφή στις ρίζες του επιδορπίου.

Υλικά:

Για τη βάση:

1 κούπα φυστίκι ανάλατο

3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο (χωρίς έλαια, ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα)

Μισό κουταλάκι του γλυκού φρουκτόζη

Για την κρέμα:

500 γρ. γιαούρτι με πολλά λιπαρά (το Total είναι μια καλή επιλογή)

2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο

3 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη

Για το topping:

100 γρ. μηδενική σοκολάτα

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο πολυμίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν και να κάνουμε ένα μείγμα ‘στεκάτο’ κι εύπλαστο. Στρώνουμε το μείγμα ως βάση σε ατομικά φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα της επιλογής μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Cheesecake -1

Για την κρέμα:

Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά της γέμισης στο δυνατό για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ‘αφρατέψει’ το μείγμα. Τοποθετούμε στα φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Cheesecake -2

 

Για το topping:

Λιώνουμε σε bain-marie τη σοκολάτα. Μόλις κρυώσει η σοκολάτα επικαλύπτουμε και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις ‘δέσουν’ τα υλικά σερβίρουμε.

Παραλλαγές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηδενική μερέντα τόσο στην κρέμα όσο και για επικάλυψη…

 

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

July 2015
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,027 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: