Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Τηγανίτες ή pancakes ή λουκουμαδάκια, 1 μονάδα.

Semolina -1..

Τα pancakes ή τηγανίτες επί το ελληνικότερον, είναι στην ουσία μικρά, στρογγυλά, επίπεδα κέικς. Εδώ μια παραλλαγή με βάση όχι το υγρό μείγμα, με το οποίο γίνονται συνήθως τα pancakes/τηγανίτες, αλλά το σιμιγδάλι. Είναι σαν μικρά λουκουμαδάκια τα οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με maple syrup, μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, μερέντα, με μέλι ή να τα φάμε ακόμη και σκέτα…

Υλικά:

2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό

1 κούπα χλιαρό νερό

1 κουταλιά της σούπας κοφτή φρουκτόζη

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγιά

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη φρουκτόζη. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το νερό (Προσοχή! Χλιαρό για να ενεργοποιηθεί η μαγιά) κι ανακατεύουμε μέχρι να κάνουμε μια ζύμη που να μην κολάει στο χέρι μας. Αν μας πέσει παραπάνω νερό προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει εύπλαστη, χωρίς να κολάει στα χέρια, αλλά λίγο στα ακροδάκτυλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια κι αφήνουμε το μπωλ σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα ή μεμβράνη για μισή ώρα σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα.

Semolina -10

Μετά από μισή ώρα παίρνουμε τα σιμιγδαλένια μπαλάκια και τα πλάθουμε. Καλό είναι να πασπαλίσουμε με λίγο σιμιγδάλι τον πάγκο που θα δουλέψουμε τη ζύμη.

Semolina -2

Με ένα πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι ώστε να δημιουργήσουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Τα κάνουμε σε πάχος και μέγεθος της αρεσκείας μας.

Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τις τηγανίτες/pancakes κι από τις δύο πλευρές, ώστε να καλοψηθούν αλλά να μη καούν. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος που θα έχουν οι τηγανίτες/pancakes μας.

Σερβίρουμε με συνοδεία μελιού (μία επιπλέον μονάδα), μερέντας χωρίς ζάχαρη ή μαρμελάδας δίχως ζάχαρη…μπορούμε να τα φάμε ακόμη και σκέτα…

Καλή επιτυχία!

Advertisements

4 comments on “Τηγανίτες ή pancakes ή λουκουμαδάκια, 1 μονάδα.

  1. Ειρήνη
    July 22, 2015

    πολύ ωραία ιδέα! Εύκολα και απολαυστικά.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      Ειρήνη μου, ναι. Είναι εύκολα. Χαίρομαι που σου άρεσαν και γευστικά!

      Like

  2. Francis
    July 22, 2015

    I loved the recipe!! I liked the outcome. It was delicious. Thanks for sharing and taking the time to translate it for me.

    Like

    • MariaMandourari
      July 22, 2015

      You’re most welcome, Francis! Great to hear this! Thanks a lot for your comment.

      Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

July 2015
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,805 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: