Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Τούρτα Black Forest, 2 μονάδες.

Black Forest -1..

Μια από τις κλασσικές κι αγαπημένες τουρτες, η Black Forest…ζουμερή, φρουτένια, σοκολατένια, με μόλις 2 μονάδες. Οικονομικά, γρήγορα, εύκολα, και κυρίως πολύ νόστιμα.

 

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

Τα υλικά είναι για το ένα (1) παντεσπάνι. Θα χρειαστούμε τρία για την τούρτα μας. Για να αποφύγουμε τη διαδικασία κοψίματος κάνουμε τρία παντεσπάνια με τα ίδια υλικά και τον ίδιο τρόπο. Εναλλακτικά, τριπλασιάζουμε τα υλικά για το παντεσπάνι και ψήνουμε σε στρογγυλή φόρμα. Αφού ξεφορμάρουμε το παντεσπανι το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Για το πώς κόβουμε εύκολα το παντεσπάνι δες εδώ

250γρ. σιμιγδάλι

3 κουταλιές της σούπας μηδενική μερέντα (όχι πολύ αραιή)

2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο

1/2 – 3/4 του φλυτζανιού χλιαρό νερό
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. φρουκτόζη

1 βανίλια

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

Για την κρέμα Βύσσινο

350 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

¼ της κούπας φρουκτόζη χτυπημένη στο multi

Λίγα βύσσινα ψιλοκκομένα

3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη

Για το Σιρόπι

½ κούπα φρουκτόζη

Λίγες σταγόνες λεμόνι

Για τo γαρνίρισμα

350 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

¼ της κούπας φρουκτόζη χτυπημένη στο multi

1 βανίλια

Λίγα βύσσινα ολόκληρα χωρίς κουκούτσι

Μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλάτι και το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη μερέντα, το κακάο και τη βανίλια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ, το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα να ησυχάσει και να αφρατέψει (20 – 30 λεπτά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.

Για την κρέμα Βύσσινο

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σταθεροποιηθεί. Εντωμεταξύ, αραιώνουμε την μαρμελάδα βύσσινο με ελάχιστο χλιαρό νερό να γίνει σαν παχύρευστη σως.  Μόλις βγάλουμε τη σαντιγύ από το ψυγείο, ανακατεύουμε με τα ψιλοκκομένα βύσινα και της σως μαρμελάδας.

Για το Σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη φρουκτόζη με ½ κούπα νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι ώστε να κάνουμε ένα σιροπάκι.

Για τo γαρνίρισμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη φρουκτόζη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή. Αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια μας, παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, το βάζουμε στην τουρτιέρα και ραντίζουμε με πινέλο λίγο ζεστό σιρόπι να νοτιστεί ελαφρά το παντεσπάνι μας. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα βύσσινο. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζουμε με τα χέρια μας να ‘κολλήσει’ με την κρέμα βύσσινο και ραντίζουμε πάλι με πινέλο λίγο ζεστό σιρόπι. Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα βύσσινο κι από πάνω τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι πιέζοντας με τα χέρια μας να ‘κολλήσει’ με την κρέμα βύσσινο.

Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι βάζουμε στο κέντρο μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη σχηματίζοντας ένα κύκλο μαρμελάδας.  Αλείφουμε ολόγυρα την τούρτα μας με τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα βύσσινα χωρίς κουκούτσι.

 

Black Forest -2..

Παραλλαγές:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για βύσσινα κεράσια.
  • Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μισό-μισό (χονδρό και ψιλό) σιμιγδάλι.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

20 comments on “Τούρτα Black Forest, 2 μονάδες.

  1. Dimitrios_Sakellariou
    July 14, 2015

    Well done!

    Liked by 1 person

  2. leonard108
    July 14, 2015

    I love your recipes! Thank you for taking the time to translate this one for me.

    Liked by 1 person

    • MariaMandourari
      July 14, 2015

      Thank you, Leonard! The English version of this blog is on the way. In the meantime, enjoy your black forest cake!

      Liked by 1 person

      • leonard108
        July 14, 2015

        Just to clarify, can I use stevia instead?

        Liked by 1 person

      • MariaMandourari
        July 14, 2015

        Of course you can…just take into consideration that stevia is sweeter than fructose…but I’m sure that you’re already aware of this.

        Liked by 1 person

      • leonard108
        July 14, 2015

        Yes I know. Thank you for your time.

        Liked by 1 person

  3. Φρατζεσκα
    July 14, 2015

    Ειναι η πρωτη φορα που σχολιαζω στο μπλογκ σου. Ολες σου οι συνταγες ειναι πολυ γευστικες και οικονομικες. Εκανα κι αυτη την τουρτα σημερα και θα την κοψουμε το βραδυ. Να εισαι καλα να μας δινεις τις υπεροχες συνταγες σου. Πως μπορω να ειδοποιουμαι για τις νεες συνταγες που βαζεις;

    Liked by 1 person

    • MariaMandourari
      July 15, 2015

      Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Περιμένω εντυπώσεις για την τούρτα. Στο κάτω μέρος του blog μπορείς να βρεις διάφορους τρόπους γι’ αυτό που ρωτάς. Μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Twitter (κάνεις follow στο λογαριασμό μας στο Twitter που θα δεις στο κάτω μέρος του blog) ή μπορείς να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook (πάλι στο κάτω μέρος του blog). Βέβαια στη σελίδα μας στο Facebook θα αναρτώνται κι άλλες συνταγές και άρθρα, από άλλα blogs και sites. Τέλος μπορείς να εγγραφείς με το email σου (πάλι στο κάτω μέρος του blog) κι ό,τι καινούριο αναρτάται θα σου έρχεται απευθείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου.

      Like

      • Φρατζεσκα
        July 15, 2015

        ενα αρνητικο βρηκα μονο. Δεν εφτασε να φαμε ολοι μα την επομενη φορα θα την κανω μεγαλυτερη. τελεια μαρακι. Γραφτηκα με το εμαιλ για να τις βλεπω με την ησυχια μου. Θα μου ερθουν και οι προηγουμενες συνταγες; Δε μου εχει ερθει τιποτα ακομη.

        Like

      • MariaMandourari
        July 17, 2015

        Ναι! Μεγαλύτερη δόση την επόμενη φορά! Να το ευχαριστηθούν όλοι! Οι προηγούμενες όχι, Φρατζέσκα μου. Έρχονται μόνο όσες δημοσιεύονται από τη στιγμή που γράφεσαι και εξής.

        Like

  4. 'Ελενα
    July 14, 2015

    Τώρα είδα και την τούρτα. Θα την κάνω σήμερα κιόλας. Θέλω κι εγώ να ειδοποιούμαι για τις καινούργιες συνταγές. Πως μπορούμε;

    Liked by 1 person

    • MariaMandourari
      July 15, 2015

      Έλενα, περιμένω εντυπώσεις για την τούρτα. Στο κάτω μέρος του blog μπορείς να βρεις διάφορους τρόπους γι’ αυτό που ρωτάς. Μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Twitter (κάνεις follow στο λογαριασμό μας στο Twitter που θα δεις στο κάτω μέρος του blog) ή μπορείς να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook (πάλι στο κάτω μέρος του blog). Βέβαια στη σελίδα μας στο Facebook θα αναρτώνται κι άλλες συνταγές και άρθρα, από άλλα blogs και sites. Τέλος μπορείς να εγγραφείς με το email σου (πάλι στο κάτω μέρος του blog) κι ό,τι καινούριο αναρτάται θα σου έρχεται απευθείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου.

      Like

      • Έλενα
        July 15, 2015

        Μαράκι μου απλά τέλεια. Θα την ξανακάνω την Κυριακή. Μας άρεσε πάρα πολύ. Γράφτηκα με το μειλ μου και ακολούθησα τη σελίδα στο φεισμπουκ.

        Like

      • MariaMandourari
        July 17, 2015

        Σ’ ευχαριστώ πολύ, Έλενα!

        Like

  5. Melina
    July 14, 2015

    Κι εγω Μαρια θα ηθελα να ειδοποιουμαι. Μπορεις να με ενημερωσεις; Σημερα φαγαμε τα μπαουντι σου. ΤΕΛΕΙΑ. πολυ ωραια φαινεται κι αυτη η τουρτα σου και θα την κανω κι εγω το σαββατο . το κεικ μοκα εξαφανιστηκε αμεσως. ενα κομματακι εφαγα μονο. Σε ευχαριστω.

    Liked by 1 person

    • MariaMandourari
      July 15, 2015

      Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Περιμένω εντυπώσεις για την τούρτα. Στο κάτω μέρος του blog μπορείς να βρεις διάφορους τρόπους γι’ αυτό που ρωτάς. Μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Twitter (κάνεις follow στο λογαριασμό μας στο Twitter που θα δεις στο κάτω μέρος του blog) ή μπορείς να κάνεις Like στη σελίδα μας στο Facebook (πάλι στο κάτω μέρος του blog). Βέβαια στη σελίδα μας στο Facebook θα αναρτώνται κι άλλες συνταγές και άρθρα, από άλλα blogs και sites. Τέλος μπορείς να εγγραφείς με το email σου (πάλι στο κάτω μέρος του blog) κι ό,τι καινούριο αναρτάται θα σου έρχεται απευθείας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σου.

      Like

  6. leonard108
    July 15, 2015

    Thanks Maria. Was very very pleasantly surprised. It was yummy and melted in my mouth.I’ll definitely try it again with cherries, as you suggested!

    Like

  7. Ειρήνη
    July 21, 2015

    Απλά τελεια!!!! Με κεράσι η δικη μου.

    Like

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

July 2015
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 61,805 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: