Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Healthy Living: Aqua Aerobic

aqua1

Το καλοκαίρι έφτασε κι είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε τις πεντακάθαρες και πανέμορφες παραλίες μας. Με άλλα λόγια, ήρθε η ώρα για aqua aerobic. Η αεροβική άσκηση στο νερό βοηθά να κάνουμε εύκολα ασκήσεις χωρίς να καταπονούμε τις αρθρώσεις μας, μπορεί να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη και αντοχή, λόγω της αντίστασης του νερού, και βοηθά στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Η Syd Hoffman, εκπαιδεύτρια σε θέματα Υγείας κι Ευεξίας στο Φοίνιξ, της Αριζόνα και συγγραφέας του ”Ενέργεια Όλη Μέρα:. 100 τρόποι για να δώσετε ώθηση στην ενέργειά σας … Τώρα!” ανέφερε στην Ιατρική Καθημερινή ότι το περπάτημα και η αεροβική άσκηση στο νερό είναι ‘75% πιο ήπια στις αρθρώσεις’. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Cochrane Library οι ερευνητές αξιολόγησαν έξι μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 800 ασθενείς, για να συγκριθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των μεθόδων της υδρόβιας άσκησης για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας γονάτων ή ισχίων (ΟΑ). Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η αεροβική στο νερό έχει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ασθενείς με ΟΑ γονάτων και ισχίων, και μπορεί να αποτελέσει μέρος της θεραπευτικής αγωγής για τα άτομα με ΟΑ.

Επίσης, η αεροβική γυμναστική στο νερό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας ενός ατόμου. Το υγρό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει να διώξουμε το άγχος και την ένταση καθώς οι μύες χαλαρώνουν στο νερό. Ο μικρός έως μηδαμινός αντίκτυπος στις αρθρώσεις και τους μυς, από αυτού του είδου την άσκηση στο νερό, βοηθά να ενδυναμώσουμε το σώμα και να χάσουμε βάρος. Ένα άτομο που ζυγίζει 68 κιλά, για παράδειγμα, μπορεί να κάψει μέχρι και 272 θερμίδες σε μία ώρα!

Ας δούμε λοιπόν κάποιες εύκολες και βασικές ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε στη θάλασσα, και να συνδυάσουμε διασκέδαση με γυμναστική….

Ασκήσεις στα ρηχά και στα βαθιά…

Ασκήσεις για να κάψουμε θερμίδες…

Ασκήσεις για την περιοχή της κοιλιάς….

 

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

May 2018
M T W T F S S
« Jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 74,126 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: