Science, Gastronomy & Healthy Living

Επιστήμη και Υγιεινή Διαβίωση

Maria’s Gastronomy: The Science of Cooking: ΤΑΡΤΕΣ, TRUFFLE PIES & TRUFFLE PIES-ΠΑΓΩΤΟ, ΤΟΥΡΤΕΣ & ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΓΩΤΟ.

Τούρτα Black Forest, 2 μονάδες.

Black Forest -1..

Μια από τις κλασσικές κι αγαπημένες τουρτες, η Black Forest…ζουμερή, φρουτένια, σοκολατένια, με μόλις 2 μονάδες. Οικονομικά, γρήγορα, εύκολα, και κυρίως πολύ νόστιμα.

 

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

Τα υλικά είναι για το ένα (1) παντεσπάνι. Θα χρειαστούμε τρία για την τούρτα μας. Για να αποφύγουμε τη διαδικασία κοψίματος κάνουμε τρία παντεσπάνια με τα ίδια υλικά και τον ίδιο τρόπο. Εναλλακτικά, τριπλασιάζουμε τα υλικά για το παντεσπάνι και ψήνουμε σε στρογγυλή φόρμα. Αφού ξεφορμάρουμε το παντεσπανι το κόβουμε σε τρία κομμάτια. Για το πώς κόβουμε εύκολα το παντεσπάνι δες εδώ.
250γρ. σιμιγδάλι

3 κουταλιές της σούπας μηδενική μερέντα (όχι πολύ αραιή)

2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο

1/2 – 3/4 του φλυτζανιού χλιαρό νερό
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
100 γρ. φρουκτόζη

1 βανίλια

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

Για την κρέμα Βύσσινο

350 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

¼ της κούπας φρουκτόζη χτυπημένη στο multi

Λίγα βύσσινα ψιλοκκομένα

3-4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη

Για το Σιρόπι

½ κούπα φρουκτόζη

Λίγες σταγόνες λεμόνι

Για τo γαρνίρισμα

350 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

¼ της κούπας φρουκτόζη χτυπημένη στο multi

1 βανίλια

Λίγα βύσσινα ολόκληρα χωρίς κουκούτσι

Μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλάτι και το χλιαρό νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι, τη φρουκτόζη, τη μερέντα, το κακάο και τη βανίλια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει το μείγμα μας ένας χυλός. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για κέικ, το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα να ησυχάσει και να αφρατέψει (20 – 30 λεπτά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι.

Για την κρέμα Βύσσινο

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σταθεροποιηθεί. Εντωμεταξύ, αραιώνουμε την μαρμελάδα βύσσινο με ελάχιστο χλιαρό νερό να γίνει σαν παχύρευστη σως.  Μόλις βγάλουμε τη σαντιγύ από το ψυγείο, ανακατεύουμε με τα ψιλοκκομένα βύσινα και της σως μαρμελάδας.

Για το Σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη φρουκτόζη με ½ κούπα νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι ώστε να κάνουμε ένα σιροπάκι.

Για τo γαρνίρισμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη φρουκτόζη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαν σαντιγύ και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί.

Η διαδικασία συναρμολόγησης είναι απλή. Αφού έχουν κρυώσει τα παντεσπάνια μας, παίρνουμε το ένα παντεσπάνι, το βάζουμε στην τουρτιέρα και ραντίζουμε με πινέλο λίγο ζεστό σιρόπι να νοτιστεί ελαφρά το παντεσπάνι μας. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα βύσσινο. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζουμε με τα χέρια μας να ‘κολλήσει’ με την κρέμα βύσσινο και ραντίζουμε πάλι με πινέλο λίγο ζεστό σιρόπι. Στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα βύσσινο κι από πάνω τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι πιέζοντας με τα χέρια μας να ‘κολλήσει’ με την κρέμα βύσσινο.

Τέλος, αφού βάλουμε το τελευταίο παντεσπάνι βάζουμε στο κέντρο μαρμελάδα βύσσινο χωρίς ζάχαρη σχηματίζοντας ένα κύκλο μαρμελάδας.  Αλείφουμε ολόγυρα την τούρτα μας με τη σαντιγύ και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα βύσσινα χωρίς κουκούτσι.

 

Black Forest -2..

Παραλλαγές:

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για βύσσινα κεράσια.
  • Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μισό-μισό (χονδρό και ψιλό) σιμιγδάλι.

Καλή επιτυχία!

Τούρτα παγωτό, 2 μονάδες.

cf84cebfcf8dcf81cf84ceb1-9..

Υλικά:

Για τη βάση:

3 κούπες ανάλατα αμύγδαλα
1-2 κουταλιές φρουκτόζη
1 κουταλιά αμυγδαλοβούτυρο ή λίγο σιρόπι (νερό με φρουκτόζη)

Για το παγωτό:

2 – 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδας raspberry χωρίς ζάχαρη (ή άλλου μηδενικού φρούτου)
2 κουτιά γάλα εβαπορέ με όσα περισσότερα λιπαρά βρούμε (τουλάχιστον 6% λιπαρά/100 γρ. Προσοχή! Όχι light) τα οποία έχουμε τοποθετήσει στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε
8 – 10 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
4 – 6 φύλλα ζελατίνης ζαχαροπλαστικής των 1,625 γραμμαρίων, εκτός αν η συσκευασία σας έχει άλλες οδηγίες (ή αντίστοιχη ποσότητα ζελατίνης σε σκόνη ή αγάρ-αγάρ)
2 βανίλιες
λίγα χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα ελαφρώς καραμελωμένα με φρουκτόζη
λίγα ψιλοκομμένα raspberries (ή άλλο μηδενικό φρούτο)
λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη:
100 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
λίγο γάλα εβαπορέ (όχι light)
λίγα raspberries

cf84cebfcf8dcf81cf84ceb1-15...

Εκτέλεση:

Για τη βάση:
Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο multi. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγα κομμάτια πιο χοντροκομμένα. Αναμειγνύουμε τα χτυπημένα στο multi αμύγδαλα, τη φρουκτόζη και το αμυγδαλοβούτυρο. Αν δεν έχουμε αμυγδαλοβούτυρο, χρησιμοποιούμε λίγη ποσότητα σιροπιού (νερό με φρουκτόζη) ώστε να ενοποιηθεί το μείγμα, να γίνει σαν ‘πάστα΄που θα μπορούμε να πλάσουμε. Στρώνουμε με το μείγμα τη βάση μιας φόρμας για τούρτες με το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Τούρτα - παγωτό -1

Για το παγωτό:
Πηγή έμπνευσης για το παγωτό είναι η συνταγή της Όλγας Μπενοπούλου (εδώ), παραποιημένη ώστε να αποφύγουμε τα πολλά χτυπήματα και να έχουμε ένα αφράτο παγωτό, με πλούσια γεύση, πιο απλά και γρήγορα με ένα μόνο χτύπημα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα (κρατάμε 1/2 κούπα για να διαλύσουμε τα φύλλα ζελατίνης), τη φρουκτόζη και τις βανίλιες.

Ice cream cake -2

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός πολύ καλά, ξεκινώντας από τη μικρή σκάλα σταδιακά στη μεγαλύτερη ταχύτητα για 4-5 λεπτά. Το μείγμα μας θα αρχίσει να μεγαλώνει σε όγκο και θα γίνει κρεμώδες, όπως στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Ice cream cake -3

Τούρτα - Παγωτό

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα raspberries, τη μαρμελάδα, το αλάτι και την υπόλοιπη 1/2 κούπα γάλα στην οποία έχουμε διαλύσει τα φύλλα ζελατίνης. Για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα φύλλα ζελατίνης δες εδώ. Ξαναχτυπάμε 3-4 λεπτά στη μεγαλύτερη σκάλα με το μείξερ χειρός. Το μείγμα μας θα γίνει ακόμη πιο παχύρευστο κι αφράτο (βοηθάει πολύ η μαρμελάδα του εμπορίου με τα πηκτικά της) όπως στην ακόλουθη φωτογραφία.

WP_20150724_054

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Αν έχει ακόμη λίγες φουσκάλες, ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι (προσοχή, μην πειράξουμε με το κουτάλι τη βάση). Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως το παγωτό μας. Δεν ξεχνάμε να σκεπάσουμε πολύ καλά τη φόρμα μας είτε με καπάκι είτε με μεμβράνη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι στην τούρτα μας από την κατάψυξη.

Τούρτα - παγωτό -2

Για την επικάλυψη:
Όταν έχει παγώσει το παγωτό ετοιμάζουμε μια τύπου γκανάζ. Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπωλ. Λίγο πριν βράσει το γάλα το αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Προσοχή! Όχι σύρμα γιατί το μείγμα παίρνει αέρα. Το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν γίνει ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα γυαλιστερό. Αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα. Επανατοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.Δεν ξεχνάμε να σκεπάσουμε πολύ καλά τη φόρμα μας είτε με καπάκι είτε με μεμβράνη, για να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι στην τούρτα μας από την κατάψυξη.

Όταν έχει παγώσει και η επικάλυψη, στολίζουμε την τούρτα μας με φρούτα και επανατοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί και η διακόσμηση και σερβίρουμε.

Τούρτα -19

Τούρτα -32

Tips:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Για να μην κάνει κρυστάλλους η τούρτα μας από την κατάψυξη σκεπάστε καλά την τουρτιέρα.

Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2 Το δικό μου γάλα εβαπορέ είχε 6% λιπαρά/100 γρ. Όσα περισσότερα λιπαρά έχει το γάλα μας, τόσο πιο ωραίο και κρεμώδες θα βγει το παγωτό μας.

Παραλλαγές:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση φυστίκι ή οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία!

 

Truffle Pie με γεύση σοκολάτα – μπανάνα, 2 μονάδες.
Truffle Pie banana -4

Υλικά:

Για τη βάση:

2 φλυτζάνια ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι ωμά φυστίκια
½ φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
3-4 ώριμες μπανάνες
¼ φλυτζάνι φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.

Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Peanut Butter -3

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο ή τη μηδενική μερέντα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Peanut Butter

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Peanut Butter -2

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις μπανάνες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο, το κακάο και τις μπανάνες. Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Truffle Pie banana

Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα μπανάνα.

Truffle Pie banana -3

Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).

Παραλλαγές:
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).

Καλή επιτυχία!

Truffle Pie με γεύση σοκολάτα – φράουλα, 1 μονάδα.

Truffle Pie strawberry

Υλικά:

Για τη βάση:

2 φλυτζάνια ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι ωμά φυστίκια
1/2 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
1 φλυτζάνι φράουλες
½ φλυτζάνι φρουκτόζη
2-3 κουταλιές κακάο ή μηδενική μερέντα

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.

Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Peanut Butter -3

Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κακάο ή τη μηδενική μερέντα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Peanut Butter

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Peanut Butter -2

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις φράουλες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο, το κακάο και τις φράουλες.

Γέμιση

Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα φράουλα. Ξανατοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).

Παραλλαγές:
 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).

Καλή επιτυχία!

Truffle Pie παγωτό με γεύση φράουλα, 1 μονάδα.

Strawberry Truffle Pie Ice Cream

Υλικά:

Για τη βάση:

2 κούπες ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές φρουκτόζη

Για τη γέμιση:
1 ½ κούπα ωμά φυστίκια
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
2 κούπες φράουλες
½ κούπα φρουκτόζη

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.

Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Peanut Butter -3

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Peanut Butter

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Peanut Butter -2

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα.

Truffle Pie banana -5

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περιμετρικά στη φόρμα κομμένες φράουλες και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Truffle Pie strawberry -6

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις φράουλες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο και τις φράουλες. Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Truffle Pie ice cream strawberry

Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μαρμελάδα φράουλα.

Truffle Pie ice cream strawberry -2

Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε.

Strawberry Truffle Pie Ice Cream -2

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).

Παραλλαγές:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).

Καλή επιτυχία!

Truffle Pie παγωτό με γεύση μπανάνα, 2 μονάδες.

Banana Truffle Pie Ice Cream -1

Υλικά:

Για τη βάση:
2 κούπες ωμά φυστίκια
2-3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές της σούπας φρουκτόζη

Για τη γέμιση:
1 ½ κούπα ωμά φυστίκια
1/2 κούπα φυστικοβούτυρο
4 – 5 γινωμένες μπανάνες
¼ της κούπας φρουκτόζη

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φυστίκια που απαιτούνται συνολικά για τη συνταγή σε ένα μπωλ με κρύο νερό για 2-3 ώρες. Βγάζουμε τα φυστίκια από το νερό και τα χτυπάμε στο multi.

Για τη βάση:
Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη και το φυστικοβούτυρο. Ο στόχος είναι να βγει ένα μείγμα (πάστα) εύπλαστο που κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Peanut Butter -3

Μπορείτε να επιλέξετε smooth (λείο) φυστικοβούτυρο ή το crunchy (περιέχει χοντροκομμένα κομμάτια φυστίκια). Προσοχή! Να περιέχει μόνο φυστίκι κι όχι άλλα πρόσθετα, όπως π.χ. ζάχαρη. Μια καλή επιλογή είναι αυτό της εταιρείας Meridian που έχει πλούσια γεύση και άρωμα.

Peanut Butter

Η υφή του είναι ρευστή σχετικά και το crunchy που χρησιμοποίησα είχε και ψιλοκομμένα φυστίκια.

Peanut Butter -2

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης στη φόρμα.

WP_20150523_007

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο multi τις μπανάνες. Αναμειγνύουμε στο μίξερ τα χτυπημένα στο multi φυστίκια, τη φρουκτόζη, το φυστικοβούτυρο και τις μπανάνες. Βάζουμε τη γέμιση στη φόρμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Truffle Pie ice cream banana. -1

Όταν σταθεροποιηθεί το μείγμα επικαλύπτουμε με μηδενική μερέντα. Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρουμε.

Banana Truffle Pie Ice Cream

Σημείωση 1: Για την Truffle Pie χρησιμοποιούμε κανονικά ταρτιέρα.
Σημείωση 2: Προσοχή! Να είναι ίδιο το είδος του ωμού φυστικιού με αυτό του φυστικοβούτυρου (ναι…υπάρχουν πολλά είδη φυστικοβούτυρου…όσα και τα είδη του φυστικιού).

Παραλλαγές:
Κουτάλα-Πηρούνα - foto  -2Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα και αμυγδαλοβούτυρο (είναι όπως το φυστικοβούτυρο, αλλά με αμύγδαλο).

Καλή επιτυχία!

Συνταγή για τούρτα-παγωτό σοκολάτα-φράουλα με επίστρωση μαρμελάδας-σιρόπι φράουλας (1 μονάδα).

4

Υλικά:

Για την επικάλυψη:
10 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμονιού
Σημείωση: αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη βάση

Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
30-40 φράουλες
Λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi 8 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 2 φράουλες, τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.

Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.

Για τη γέμιση:
Πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες με λίγες σταγόνες λεμόνι και τη μηδενική μερέντα.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή για τούρτα-παγωτό σοκολάτα-μπανάνα με επίστρωση μαρμελάδας/σιρόπι μπανάνας (2 μονάδες).

4


Υλικά:

Για την επικάλυψη:
4-5 μπανάνες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμόνι
Σημείωση: Αν θέλουμε κρατάμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη βάση

Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
15 μπανάνες
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα

Εκτέλεση:

Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, τη φρουκτόζη και τις σταγόνες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας.

Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.

Για τη γέμιση:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες με τη μηδενική μερέντα.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μπανάνα, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 15 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή για τούρτα σοκολάτα-φράουλα με επίστρωση μαρμελάδας/σιρόπι φράουλας (1 μονάδα).

4

Υλικά:

Για την επικάλυψη:
10 φράουλες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμονιού
Σημείωση: θα κρατήσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη γέμιση κι αν θέλουμε κι 1 κουταλάκι του γλυκού για τη βάση

Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερού
½ φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi 8 φράουλες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό και τη φρουκτόζη για 4-5 λεπτά. Πολτοποιούμε με ένα πιρουνάκι 2 φράουλα, τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε και μια σταγόνα λεμόνι και βράζουμε για άλλα περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να κάνει 2-3 κόμπους το ζουμί. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας.

Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.

Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας, το νερό και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει) κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Ο στόχος είναι να βγει μια κρέμα βρώμης.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας.

Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Προσθέτοντας την λιωμένη με το πιρουνάκι φράουλα έχετε μερικά πιο χοντρά κομμάτια φράουλας που δίνουν μια ωραία ζουμερή γεύση και πιο έντονο άρωμα (και δε μου μύρισε καθόλου η βρώμη, που έχω κι ένα θέμα).
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας φράουλας, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (περίπου 10 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή για τούρτα σοκολάτα μπανάνα με επίστρωση μαρμελάδας/σιρόπι μπανάνας (2 μονάδες).

4

Υλικά:

Για την επικάλυψη:
4-5 μπανάνες
2 κουταλάκια του γλυκού φρουκτόζη
1-2 σταγόνες λεμόνι
Σημείωση: θα κρατήσουμε 2 κουταλάκια του γλυκού για τη γέμιση κι αν θέλουμε κι 1 κουταλάκι του γλυκού για τη βάση

Για τη βάση:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
Λίγο νερό (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού νερού
½ φλυτζάνι του τσαγιού μηδενική μερέντα
2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας της επικάλυψης (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Για την επικάλυψη:
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες και τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, τη φρουκτόζη και τις σταγόνες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου. Έτσι κάνουμε μια γρήγορη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας.

Για τη βάση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, τη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει). Ο στόχος είναι να βγει ένα ‘στεκάτο’ μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, απλώνουμε το μείγμα ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.

Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μηδενική μερέντα, 2 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας, το νερό και σιγά-σιγά τη βρώμη (όσο πάρει) κι ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Ο στόχος είναι να βγει μια κρέμα βρώμης.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση και από πάνω την επικάλυψη φράουλας.

Tips:
 Αν θέλετε στη μαρμελάδα/σιρόπι μπανάνας βάζετε λιγότερο γλυκαντικό (ίσα-ίσα για να βοηθήσει τη μαρμελάδα να ‘δέσει’), ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το τελικό αποτέλεσμα.
 Αποφύγετε την εναλλακτική της μηδενικής σοκολάτας ή της σοκολάτας με μια μονάδα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της κουβερτούρας/σοκολάτας ζαχαροπλαστικής. Είναι η μόνη κατάλληλη για να έχετε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα.
 Παρόλο που υπάρχει η εναλλακτική και η ευκολία της μαρμελάδας μπανάνα, το αποτέλεσμα με τη μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας προσθέτει τόσο σε γεύση όσο και σε άρωμα. Και είναι και γρήγορη στην εκτέλεση η μαρμελάδα/σιρόπι φράουλας (15-20 λεπτά).
 Ανάλογα με τα γούστα μπορείτε να μην αλέσετε τη βρώμη ή να βάλετε ένα μέρος αλεσμένη βρώμη κι ένα μέρος με ολόκληρα κομμάτια βρώμης.

Καλή επιτυχία!

Advertisements

Leave a Reply - Αφήστε το σχόλιο σας και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Εύκολη Αναζήτηση – Βρείτε εύκολα τις συνταγές που ψάχνετε

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email. Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε το blog μας και να λαμβάνετε τις καινούριες δημοσιεύσεις μας μέσω email. Μπείτε στη μεγάλη παρέα των χιλιάδων υπέροχων φίλων μας...

Follow Science, Gastronomy & Healthy Living on WordPress.com

Follow me on Twitter – Ακολουθήστε μας και στο Twitter

Επικοινωνία

Η διαδραστική επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά...επικοινωνήστε μαζί μας στο email μας miriamman1@yahoo.co.uk για μια ωφέλιμη και φιλική συζήτηση...

Community – Κάποια από τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης παρέας μας…

October 2017
M T W T F S S
« Jul    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Αρχεία

Blog Stats

  • 64,012 hits
MariaMandourari

MariaMandourari

Με σπουδές σε Ελλάδα, Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πτυχίο στην Ιστορία και Αρχαιολογία, με Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στην Εκπαίδευση όσο και την Επικοινωνία της Επιστήμης, συγγραφέας μιας σειράς βιβλίων Φιλοσοφίας, Β’ι’οηθικής, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Υγείας καθώς και Επικοινωνίας της Επιστήμης αλλά και άρθρων (στην Ελευθεροτυπία κ.α.) με έμφαση στην Εκπαίδευση, στα Ethics των Β’ι’οεπιστημών και την Επικοινωνία της Επιστήμης, το ενδιαφέρον για τις διατροφικές συνήθειες κι επιλογές του ελληνικού – κι όχι μόνο – πληθυσμού τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος ήταν αναπόφευκτο. Αυτό είναι ένα από τα ταξίδια μου στον κόσμο των blogs και της επικοινωνίας. Εδώ θα βρείτε εύκολες και υγιεινές συνταγές βασισμένες κυρίως στη Μεσογειακή διατροφή, αλλά και άρθρα που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την Επιστήμη πίσω από τις διατροφικές μας συνήθειες. Ο στόχος είναι να προσεγγιστεί πολύπλευρα και πολυεπίπεδα το θέμα των διατροφικών μας συνηθειών: α). Ιστορικά, ποιές υγιεινές διατροφικές συνήθειες μας έχουν κληροδοτήσει οι προηγούμενες γενιές, β). Εκπαιδευτικά, πώς πρέπει να εκπαιδεύουμε ως γονείς τη νέα γενιά να υιοθετήσει έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης, γ). από την άποψη της Επικοινωνίας της Επιστήμης, ενημερώνοντας με απλό και κατανοητό τρόπο για την επιστήμη πίσω από τη διατροφή μέσα από μελέτες κι έρευνες Διεθνών Φορέων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και δ). Πρακτικά, μέσα από απλές, εύκολες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές.

View Full Profile →

%d bloggers like this: