Το γλυκό αυτό με τις πολλές παραλλαγές είναι ιδανικό σε περιπτώσεις που θέλουμε κάτι γρήγορο, ελαφρύ και οικονομικό αλλά ταυτόχρονα κι εμφανίσιμο. Μπορεί να σερβιριστεί σε ατομικές μερίδες (όπως στη κεντρική φωτογραφία) ή σε μεγαλύτερο σκεύος, σε οικογενειακό μέγεθος. Όπως προτείνεται και στις παραλλαγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ξηρό καρπό, φρούτο, μαλακό τυρί ή ακόμη και γιαούρτι, ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά που έχετε στο σπίτι…
Υλικά:
Mε γεύση βανίλια:
Για τη βάση:
½ φλυτζάνι του τσαγιού βρώμη αλεσμένη στο multi
Λίγη μαρμελάδα φράουλα (χωρίς ζάχαρη)
λίγο κακάο (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
½ κούπα τυρί mascarpone
2 κουταλάκια φρουκτόζη
1 βανίλια
Για το topping:
Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα
Μια φράουλα
Mε γεύση μόκα:
Για τη βάση:
½ φλυτζάνι του τσαγιού ανάλατα φυστίκια αλεσμένα στο multi
Ένα κουταλάκι φυστικοβούτυρο
Για την κρέμα:
½ κούπα τυρί mascarpone
2 κουταλάκια φρουκτόζη
Λίγο νες καφέ διαλυμένο σε νερό
Για το topping:
Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα
Μια φράουλα
Mε γεύση σοκολάτα:
Για τη βάση:
½ φλυτζάνι του τσαγιού ανάλατα αμύγδαλα αλεσμένα στο multi
1 κουταλάκι αμυγδαλοβούτυρο
Για την κρέμα:
½ κούπα κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
Λίγη μηδενική μερέντα
Για το topping:
Λίγη μηδενική μαρμελάδα φράουλα
Μια φράουλα
Εκτέλεση:
Για τις βάσεις:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν και να κάνουμε ένα μείγμα ‘στεκάτο’ κι εύπλαστο. Στρώνουμε το μείγμα ως βάση σε ατομικά φορμάκια ή αν κάνουμε μεγαλύτερη δόση σε φόρμα/σκεύος της επιλογής μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για τις κρέμες:
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά της γέμισης στο δυνατό για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ‘αφρατέψει’ το μείγμα. Τοποθετούμε στα φορμάκια και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Για τα toppings:
Βάζουμε μηδενική μαρμελάδα φράουλα και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.
Παραλλαγές:
Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές με οποιοδήποτε φρέσκο ή αποξηραμένο φρούτο ή ξηρούς καρπούς…Επίσης, με οποιοδήποτε μαλακό τυρί τύπου mascarpone ή Philadelphia ή ακόμη και με γιαούρτι…
Καλή επιτυχία!
Να ξερες πόσες φορές με έβγαλε ασπροπρώσοπη αυτή η συνταγή σου. Πεντανόστιμα και οικονομικά. Σε ευχαριστούμε για τις ωραίες σου συνταγές.
LikeLike
Σ’ ευχαριστώ, Καίτη μου, για τα καλά σου λόγια!
LikeLike